Llibre de Festes 2016

28.10.2015 18:26

 

 

BASKET CLUB CANALS

                En primer lloc, des del Basket Club Canals, volem donar les gràcies per l'oportunitat de poder dirigir-nos al nostre poble, en la publicació del llibre de Festes.

                Com molts de vosaltres sabeu, el Basket Club Canals és un club fundat la temporada 1986-87, és a dir, que tenim l'experiència de quasi trenta anys donant als xiquets/es la  formació en l'esport de la cistella.

                La nostra escola de bàsquet, es basa en la formació integral dels xiquets/es, on, a banda d'aprendre l'esport del bàsquet, es formen com a persones, aprenguent valors tan importants com els del treball en equip, l'esforç per millorar, la solidaritat entre companys, el respecte al rival... tot amb un doble objectiu: el plaer de practicar el teu esport preferit, juntament amb la progressió individual de cada jugador/a, sempre respectant les possibilitats individuals de cadascú.

                Així, formem l'escola de bàsquet del B.C. Canals, un grup de categoria “baby” i prebenjamí, des dels 4 als 6 anys, un equip benjamí (8-9 anys), una altre aleví (10-11 anys), un infantil (12-13 anys) i un equip cadet (14-15 anys). A més, si els jugadors/es volen continuar amb la seua formació en edats més adultes, al nostre Club tenen l'oportunitat, ja que comptem amb un equip Junior – a la categoria de Preferent -, i un equip Sènior.

                Tots aquests equips estan federats a la Federació Valenciana de Bàsquet.

                Cal esmentar que, com quasi totes les temporades, els nostres equips són capaços de superar les primeres fases i d'enfrontar-se a equips del nivell de València Bàsquet, Alginet, Gandia, etc... Menció especial per a l'equip Junior, que la temporada passada va aconseguir l'ascens a la categoria Preferent.

                Pel que fa als esdeveniments que duguem a terme, tenim sempre l'any ple d'activitats:

- Al mes Setembre, el ja tradicional “trofeu Fira”.

- En Octubre -i fins el mes d'Abril aproximadament – tenen lloc les diferents lligues dels nostres equips.

- També, com va siguent costum els últims anys, i gràcies a la bona relació del nostre Club amb el “València Basket”, assistim a diferents partits a “la fonteta”, on els nostres jugadors tenen l'oportunitat de gaudir del millor bàsquet d'Europa, i a més, de jugar en el descans de partits de lliga i Eurolliga.

- Al mes de Maig, participem en la “Copa Federació” que organitza la Federació, i alguns del nostres jugadors més destacats, col.laborant amb Clubs veïns de la comarca, participen al prestigiós torneig de la “Copa Pirineus”, a la localitat de Jaca.

- Finalment, al mes de Juny, i abans de despedir la temporada, el nostre Club organitza tres esdeveniments que ja són tradició els últims anys:

1. El torneig “3x3 SOLIDARI” de categories inferiors, on cada any superem el nostre propi rècord de participació. Aquest any van ser 60 equips, procedents de diverses localitats i Clubs amics com: Xàtiva, Moixent, Olleria, Alcúdia, Montesa, Algemesí, Genovés, Anna, Enguera, Benifaió, etc...i com no, tots els nostres jugadors de l'escola. Aquest any, la recaptació va ser destinada a l'associació “ASPROMIVISE”, i va ser possible gràcies a la col.laboració de diferents estaments i persones: l'Ajuntament de Canals, els nostres “sponsors”-col.laboradors, els pares/mares dels nostres jugadors/es, la nostra directiva i jugadors de categories superiors, i dels propis participants.

2. També es duu a terme un torneig Senior, enguany amb la novetat de que es tractava també de la modalitat 3x3, on van participar tant jugadors Seniors com Juniors.

3. I com no, els partits “familiars” de final de temporada, on els xiquets/es s'enfronten als pares/mares, provocant rialles i demostrant una vegada més el bon ambient al Club. Després, acomiadem la temporada amb un dinar tots junts.

                I ja com a post-temporada, el nostre Club ve realitzant des de fa tres anys, durant les tres primeres setmanes de Juliol, el Campus d'estiu “BÀSQUET I AIGUA”, on, al llarg del matí, els xiquets/es treballen aspectes del bàsquet i també d'altres esports, i acabem el matí amb un bany refrescant al poliesportiu.

                Cal dir que, aquest any, l'equip Junior del nostre Club, va participar al mes de Setembre en un torneig de pretemporada a la localitat d'El Morell (Tarragona), quedant campió del torneig sense perdre cap partit i donant a conèixer el poble de Canals en altres comunitats, amb una imatge inmillorable.

                Ja per finalitzar, cal dir que l'organigrama tècnic del Club, està format per un grup de 6 entrenadors, tots ells titulats per la Federació Valenciana de bàsquet, que fan possible que es duga a terme un projecte esportiu de qualitat:

-          COS TÈCNIC AMB PREPARACIÓ I FORMACIÓ QUALIFICADA, AMB PRESÈNCIA A TOTES LES CATEGORIES FEDERADES.

-          FILOSOFIA DE JOC PRÒPIA, AMB TRETS D’IDENTITAT COMUNS DES DE LES CATEGORIES INFERIORS.

-          SEQÜENCIACIÓ D’ OBJECTIUS, CONTINGUTS I METODOLOGIA PER EDATS/CATEGORIA.

-          FORMACIÓ INTERNA CONTÍNUA PER CONTINUAR MILLORANT (assistència als clínics i cursos de formació per als entrenadors...)

-          PRESÈNCIA DE JUGADORS/ES A TOTES LES CATEGORIES, PER ASSEGURAR EL PROCÉS D’ENSENYAMENT/APRENENTATGE EN LA FORMACIÓ DEL JUGADOR/A.

                Tot açò, recolzat per un grup de pares que formen la directiva, i que dediquen el seu temps a gestionar tots aquests aspectes d'un Club. Sense ells, aquesta realitat no seria possible.

                Des del BC Canals, volem agraïr a tots els pares/mares la confiança dipositada en nosaltres, i sols ens queda demanar dos desitjos:

                Per una banda, la creació d'una única escola de bàsquet municipal, on tots els xiquets/es de Canals puguen gaudir del seu esport tots junts, amb companyerisme, i basant-se en les necessitats pròpies dels xiquets i xiquetes, i no en els interesos personals dels adults. I per altra part, com no, desitjar a tot el poble de Canals que passen unes MOLT BONES FESTES DE SANT ANTONI!

 

BASKET CLUB CANALS (des de 1986 amb el bàsquet!)