HISTORIA DEL CLUB

 
 
  Corria l'any 1986 quan un grup molt reduït de gent es reunia per fer unes canastres en el poliesportiu de Rodrigo Sancho. Van ser temps que a la localitat de Canals solament existia un esport anomenat futbol.
 
     Després de reunir-se durant molts mesos, la gent amb més edat van tenir una idea que no es podrien ni imaginar en el que es convertiria al pas dels anys.
 
     La proposta va ser de formar un equip federat al món del bàsquet, i així, formar un nou club d'un esport molt estrany a la localitat.
 
     Aquell primer grup organitzat estava en mans de Ricardo Blanquer, Enrique Pineda, i Rafa Castells, dels quals Enrique Pineda, per situacions personals va haver de deixar-lo molt aviat quedant tot en mans dels altres dos.
 
     Quan es va decidir federar al primer equip en la història del Basket Club Canals, els dirigents es van adonar que no tenien prou plantilla ja que havia molts jugadors en edat cadet amb el que van haver d'esperar un any sencer entrenant i sense competir.
 
     Quan el Basket Club Canals va fer història i va entrar en competició, en categoria juvenil, el club sol contava amb el Panda de Ricardo Blanquer i el R5 de Rafa Castells per als desplaçaments. En aquesta època el president era Ricardo Blanquer i l'entrenador Rafa Castells.
 
     El primer equip federat va competir dos anys en juvenils i després van entrar a disputar encontres a categoria sènior.
 
     Segons van manifestar, van ser anys durs en l'aspecte econòmic, perquè eren tots molt joves i no havia molta organització amb el que després de superar alguns estralls el club va ser rellevat per altra gent qui han fet que a dia de hui siga un dels clubs més importants a la zona. En el any 2012 una corrent encapselada per Rafa Castells deixa el Club y crea un altre Club. Moltes gracies Rafa per el teu treball per engrandir el nostre Club